Ik wil een aantal portretfoto’s maken voor mijn website en sociaal media. Heb jij een studio?


Nee, niet echt een studio waar een mega wand is en in elke hoek diverse lampen. Wat ik wel heb is in de gezelligste broedplaats van Leeuwarden een eigen ruimte. De Doas. Cornelis Trooststraat 48. Momenteel zit ik in een tijdelijk lokaal, maar na de verbouwing een volledig eigen ruimte waar voldoende plek is om te fotograferen.


Je hanteert een uurtarief van € 125,- Geldt dat ook voor het maken van de zogenaamde profielfoto’s?


Ja, ik hanteer voor het gemak een uurtarief voor alles wat ik doe. Geen pakketten of moeilijke constructies waarbij geen onverwachte meerprijzen ontstaan. Voor een gemiddeld portret ben je een uur kwijt. Voor elk uur fotograferen ben ik gemiddeld ook een uur bezig met selecteren en bewerken. Zie voor een overzicht de tarieven pagina.  


Ik zie fotografen op internet die voor een paar euro ook diensten aanbieden. Hoe kan dat?


De ergernis over de slechte kwaliteit duurt voort, terwijl de vreugde over de lage prijs reeds lang vergeten is .”


Kunnen er ook portretfoto’s gemaakt worden op locatie of bij mij thuis en/of werkplek?


Ja zeker! Ik kan op elke locatie met mijn mobiele studio foto’s maken. Al is het in een kelder!


Hoeveel foto’s krijg ik eigenlijk?


In de regel alle geschikte foto’s, afhankelijk van de totale opdracht en gefotografeerde tijd. Is het bijvoorbeeld een portret in studio dan hou je daar al snel een ruime selectie foto’s aan over. Ik hanteer geen verplichte afname van X aantal foto’s en dan nog eens een prijs per foto. De geïnvesteerde tijd is bepalend voor de totaalprijs.


Ik wil voor mijn bedrijf een reeks foto’s hebben van zowel processen als medewerkers. Hoe pak ik dat aan?


Voor fotografie klussen op locatie geldt in principe ook hetzelfde uurtarief. Stel, ik moet in Groningen jouw bedrijf fotograferen en er moeten 8 medewerkers op de foto worden gezet onder verschillende omstandigheden. We kunnen in eerste instantie een schatting maken van de tijd die deze klus op locatie zal zijn. In dit voorbeeld 2 uur fotograferen van sfeerimpressies en 2 uur voor het fotograferen van de medewerkers. Totaal dus 4 uur x 130,- = 520,- (Excl. reiskosten) Hiervoor ontvang je een ruime selectie foto’s die allemaal optimaal worden gecorrigeerd en direct te gebruiken zijn.


Hoelang moet ik wachten op mijn foto’s?


In de regel probeer ik de foto’s binnen 48 uur te leveren. Is er spoed bij dan maak ik daar ruimte voor vrij.


Graag zou ik een offerte willen ontvangen vooraf. Kan dat?


Ja zeker. We bespreken vooraf duidelijk de te verwachten werkzaamheden en tijdplanning. Je ontvangt op basis van deze gegevens een offerte. Mocht achteraf blijken dat de gereserveerde tijd buitensporig wordt overschreden, of worden er tijdens de uitvoering zaken en wensen bijgesteld dan stellen we dat bij. Dit allemaal transparant en vooraf!


Werk je met een stopwatch?


Nee, ik werk met ruime begrippen. Voor mij is het belangrijker dat het eindresultaat er top uit moet zien. Als dat bereikt wordt door een uurtje door te gaan dan zie je dat niet meteen terug op de factuur. Dat geldt ook voor de uren nabewerking. Deze uren worden wel vermeld op de factuur, maar niet 1 op 1 doorberekend. Immers zitten deze uren verwerkt in het standaard uurtarief. Gewoon omdat simpel werken het fijnst werkt!


Kan ik ook de onbewerkte foto’s krijgen?


Nee, ik lever onder geen enkele voorwaarde de RAW foto’s. Je ontvangt ten aller tijde een bewerkte foto. Omdat ik in RAW de foto’s maak moeten deze wel bewerkt worden, en dat doe ik volgens mijn eigen werkwijze.


Zijn de foto’s rechten vrij?


De foto’s zijn na betalen van de factuur jouw eigendom. Ze worden zonder watermerk of logo geleverd via Wetransfer. Bij eventuele publicaties in magazine of krant is er slechts één voorwaarden: Vermelding van naam.


Ik wil mijn foto’s op Instagram zetten en heb een leuk filter….


Dat filter kan misschien leuk zijn maar niet toepasbaar op mijn foto’s. Tenzij je onherkenbaar en volledig ongeloofwaardig een indruk wil maken op je profiel. Laat dat filter dus achterwege over mijn foto’s.


Ik wil graag een korte promo maken voor mijn zaak. Wat zijn de eerste stappen?


Voor het filmen van een korte promo zullen we eerst om tafel moeten om e.e.a. goed door te nemen. Welke setting wordt het? Is het statisch of dynamisch? Hoe lang moet het filmpje worden en voor welk platvorm? Graag neem ik samen met jou de belangrijkste zaken door. Vervolgens kunnen we een start maken met het maken van de promo.


Ik vind Madonna wel leuk voor onder mijn promo filmpje. Kan dat?


Nee! Het is uitgesloten dat je muziek van derden zonder licentie toe gaat passen onder je film. Ik heb hier een oplossing voor. Ik maak desgewenst zelf de muziek wat passend is bij het uiteindelijke filmpje. Of ga iets selecteren uit een databank waar rechten vrije muziek is te gebruiken.


Moet ik een aanbetaling doen? Of vooraf betalen?


Nee. Ik vertrouw er op dat na het leveren van de foto’s binnen de gestelde termijn van 15 dagen de factuur wordt voldaan. Het sturen van betalingsherinneringen is nou niet mijn hobby. Echter kan het eens voorkomen dat facturen op een verkeerde plek terecht komen binnen jouw organisatie. (Ondanks de melding dat de mail gelezen is!) Ik stuur dan na 15 dagen gewoon even een mail met een verzoek om nog eens te kijken naar de factuur. Mijn administratie is er zo op ingericht dat bij de digitale facturen een betaallink zit. Onnodig wachten is dus eigenlijk niet nodig. En zeg nou eerlijk? Jij had de foto’s in een razende tempo in je mailbox en daarbij zat de factuur. Waarom dan wachten met betalen?

Contact

Wat kan ik voor je doen?

Fotografie, film of art….

Fotografie

Voor het maken van een portretfoto voor bijvoorbeeld sociaal media of een reeks portretten van medewerkers en/of bedrijfs processen ben ik in principe mobiel op elke lokatie beschikbaar. Hier kan ik met mijn mobiele studio het werk opleveren dat aansluit bij jouw onderneming.

Film

Een korte promo nodig voor je zelf? Een pitch of CV? Of pak je het wat groter aan door een bedrijfs promo te maken of een registratie van een event? Het maken van een clip of willekeurige sfeerbeelden voor website? Of staat er een trouwerij op de agenda en wil je deze dag als reportage geregistreerd hebben? Bespreek de mogelijkheden en ik maak een passende offerte.

Art

Een eigen portret volledig verwerkt in oude tijdschriften en boeken is een kunstwerk op zich zelf. Alles is mogelijk als het gaat om afmetingen en kleuren. Maar naast het zgn. ‘Paper Art’ maak ik ook XL werken op paneel en daarbij is mijn stijl in de richting van neo-expressionisme Zie mijn webshop voor een overzicht. Of maak een afspraak voor werk op maat.

© 2020 VINCENT SCHIPHORST | POST ADRES > BUORKERIJ 118 | 8941 AN | LEEUWARDEN |
STUDIO/ATELIER > DE DOAS | CORNELIS TROOSTSTRAAT 48 | 8932 BR LEEUWARDEN | LOKAAL 306
| 06-38 23 39 79 | INFO@VINCENTSCHIPHORST.NL
KVK NR. 01154373. – BTW NR. NL001391351B32

Contact