Op zaterdag 25 mei organiseer ik mijn eerste workshop/masterclass ‘Studio Portretten’ in mijn atelier/studio. Op deze dag ben je welkom om samen met vijf andere deelnemers aan de slag te gaan met een reeks studioportretten. Dat houdt niet in dat er geen model achter de schuifdeuren klaar staat en waar we met z’n allen op los gaan schieten. We concentreren ons op de techniek en maken van elkaar gebruik als het gaat om het maken van diverse portretten. Ik laat aan de hand van mijn werkwijze en aanwezige materialen zien wat mijn aanpak is en waarom ik bepaalde lichtvormers gebruik en wanneer niet. Een basis opstelling tot het toepassen van meerdere lichtopstellingen en reflectieschermen. En als het weer mee zit gaan we in de ‘binnentuin’ ook nog aan de slag.

De dag zal voornamelijk bestaan uit praktijk. Aan de hand van voorbeelden komen diverse lichtopstellingen aan de orde en kan men zelf mee aan de slag. Gebruik van diverse lenzen en het verschil daarin. Verder zal ik een aantal portretten, die deze dag gemaakt zijn, op mijn wijze bewerken met Lightroom en Photoshop.

Wat je zelf dient mee te nemen is een camera. (Wat betreft het fotograferen live via Imac heb ik momenteel alleen de beschikking over Canon kabel.) Dat mag de pret niet drukken, je mag altijd een van mijn camera’s gebruiken. Met een kaartlezer kunnen we altijd de resultaten bekijken en bewerken. Als je zelf aan de slag wil gaan tijdens het gedeelte beeldbewerking dan is een laptop met daarop Lightroom en Photoshop ook in je handbagage voor deze dag. Wil je alleen even meekijken hoe ik het doe dan is dat ook prima. Het onderdeel beeldbewerken is niet het hoofdthema uiteraard.