Tijdens deze workshop studioportret gaan we aan de slag met alle materialen die voorhanden zijn in mijn studio. We bouwen aan een set met verschillende achtergronden. Wanneer kiezen we een donkere of juiste een witte achtergrond? En hoe krijgen we de achtergrond perfect wit? Wat doet een V-Flat nou eigenlijk? Een model wordt er niet ingevlogen. Om juist ook te kunnen ervaren hoe het is voor de camera te staan maken we gebruik van elkaar als model. (En als het een beetje lukt hou je er een leuke profielfoto aan over!) Naast het maken van een goed belichte foto is ook aansturing van het model een onderdeel van de workshop. Hoe werk je in een zo kort mogelijke tijd toe naar een perfect portret? Hoe zorg je er voor dat het beste van jouw model op de foto tot zijn recht komt?

We maken foto’s in diverse situaties. Met gebruik van diverse softboxen, reportage flitsers, kleuren gels, effecten zoals rook en hoe gebruik je een reflectiescherm nu op de juiste wijze? Wat te doen bij weinig tijd en ruimte om toch een goed portret te maken? Wat is thetering en welke software is daarbij het beste? Ook bouwen we de set stapsgewijs op naar meerdere lichtbronnen.

De workshop heeft plaats voor maximaal 4 personen. Deze aantallen zijn perfect om iedereen ook zelf aan de slag te laten gaan met het materiaal. We ondersteunen elkaar daarin. Er is ruimte voor vragen en voor het maken van eventuele aantekeningen.

Aangezien mijn materiaal toegepast is op Canon is een eigen Canon camera prima. Heb je een ander type camera dan is het van belang om een zgn. flitsschoen/X-contact mee te nemen. (Mijn camera’s mag uiteraard ook wel ter hand worden genomen.) Het gaat om de techniek en niet met welke camera het gemaakt wordt.

Als jij prima jouw camera op handmatige stand kan gebruiken en weet hoe je ISO en sluitertijd kan aanpassen dan is daarmee de basis kennis aanwezig. Ben je geïnteresseerd dan rest een aanmelding via deze pagina. Jouw plek is definitief als na aanmelding de betaling definitief is. Je mag ook pinnen op de dag zelf.

Deze workshop is zonder beeldbewerking! Zie hiervoor de MasterClass. (01. Studio Master Class) De workshop gaat door bij 4 aanmeldingen!

De eerste volgende workshop is nog niet bekend. (Van 10:30 uur tot 15:30 uur) -Lokatie Cornelis Trooststraat 48 Leeuwarden Lokaal 306-

Kosten zijn € 125,- per persoon. (Incl. lunch – Koffie – Fris)