Had ik het maar geweten…

Uitvaartfotografie is tegenwoordig een ‘normale verschijning’ en in principe een zelfde doel als bij een trouwreportage: datgene registreren wat later van onschatbare waarde zal zijn. Dikwijls zal er bij een trouwreportage gekozen worden voor geënsceneerde elementen. Bij uitvaartfotografie is dat uit den boze. Het is zoals het is. En of de weer-omstandigheden optimaal zijn en de gekozen ruimte qua omgevingslicht aan niets te wensen over laat doet niet ter zake. Als fotograaf moet je ook in lastige situaties goed werk op kunnen leveren. Een flitser, om de boel op te frissen qua licht is natuurlijk niet wenselijk bij een uitvaart. Maar mijn professionele camera’s en lichtsterke lenzen kunnen zich prima vinden in elke ruimte.

Geregeld krijg ik van mensen, die vernemen dat ik naast mijn huidige fotografie geregeld een uitvaart registratie maak, te horen: “Had ik het maar geweten…”  Dat is best jammer uiteraard. Zodra er getrouwd gaat worden is als eerste de fotograaf en de taart in beeld. Bij uitvaartfotografie denkt men niet in eerste instantie aan een fotograaf. Toch krijg ik wel eens op het laatste moment een verzoek om een uitvaart te komen fotograferen. Dat is geen probleem. Moet het snel, dan kan dat ook.

Wat zijn we blij met het album om het straks aan onze kleinkinderen te kunnen laten zien, als ze wat groter zijn.

Esther

Rust

Ik registreer een uitvaart op een zo mogelijk onopvallende wijze, maar verstop mij niet met een telelens in de planten of achter struiken. Met twee camera’s binnen handbereik wissel ik met twee verschillende objectieven de juiste momenten die gedenkwaardig zijn voor later. Dat houdt in dat ik soms ook gewoon tussen de mensen sta om mijn beelden te maken. En op gepaste momenten neem ik wat meer afstand. Het fotograferen zelf geschiedt ook op rustige wijze. (De automatische piloot om X beelden per minuut te schieten is sowieso al niet mijn werkwijze.)

Je was onopvallend in je uitvaartfotografie en hebben niet eens gemerkt dat je er bij was. Veel details hebben we tijdens de uitvaart niet bewust meegekregen. Fijn dat we ze nu hebben. Dank daarvoor!

Peter

Binnen vijf dagen

Na de gehele rouwreportage ontvangt men binnen 5 werkdagen een ruime selectie foto’s. Afhankelijk van het aantal uren dat ik aanwezig ben zal dat oplopen. (Gemiddeld maak je 100 foto’s per uur.) Alle geschikte foto’s worden optimaal bewerkt en in een mix van kleur en zwart-wit geleverd in hoge resolutie via Wetransfer. (Een USB stick is uiteraard ook mogelijk.)

Simpel en transparant

Een album van professionele kwaliteit (Lederen kaft van 30×30 cm incl. luxe bewaarbox.) zal gemiddeld 75 pagina’s hebben. De opmaak van het album is clean en zonder toeters en bellen. Ik zorg ervoor dat het een chronologische weergave van de dag wordt. Desgewenst kunnen er teksten en gedichten toegevoegd worden aan enkele pagina’s.

Een voorbeeld opmaak met alle geschikte foto’s zal in een PDF worden toegezonden. Hierna kunnen er nog op- en aanmerkingen worden doorgevoerd.

Verder hou ik het qua kosten voor uitvaartfotografie simpel en transparant.

Tot 5 uur fotografie€ 650,-
Extra uren (per uur)€ 75,- per uur
Album 30×30 cm tot
75 pagina’s incl. bewaarbox
Extra pagina’s € 0,85 per pagina
€ 295,-
Kilometervergoeding € 0,25 ct/km

Voor verzoeken, aanvragen offerte of een persoonlijk advies kan men mij bereiken op 06-38233979 of gebruik het contactformulier.

“Steeds meer nabestaanden kiezen ervoor om de uitvaart op foto vast te leggen. Dat kan een belangrijk onderdeel vormen bij het herinneren van een overleden dierbare. De dag van de uitvaart gaat namelijk vaak in een roes voorbij.” Op de website van Uitvaartverzekeringen staat een goed artikel waarom steeds vaker gekozen wordt voor fotografie bij een uitvaart en waarom het verstandig is om een professioneel hierbij te betrekken.