Trouwen doe je in de regel maar één keer. Je hebt ook maar één kans om deze heugelijke dag vast te laten leggen. Een trouwreportage is even wat anders dan lukraak wat foto’s maken. Het komt wel eens voor dat Ome Cor of Tante Pietsje de camera ter hand neemt en er een verbluffende reeks van maakt. Het kost dan niks, maar het resultaat is vaak bedroevend.

Ik hou het simpel en transparant

Hoe dan ook, voor een trouwreportage investeer je in een goed totaalpakket. Ik overman jullie als aankomend bruidspaar niet met een scala aan pakketten en mogelijkheden. Ik hou het simpel en transparant. Geen verplichte afname van een album of digitale bestanden per afname. Ik maak een registratie van jullie dag en lever ‘alle’ geschikte foto’s in een ruime mix van kleur en zwart-wit. Alle geschikte foto’s worden optimaal bewerkt, wat niet door de selectie is gekomen wordt dan ook meteen verwijderd. We gaan alleen voor goud! Van alle geleverde foto’s kan men zelf een album samenstellen of ik maak een voorstel.

Wat betreft een album van jullie trouwreportage is daar vooraf altijd wel overleg over qua prijs. Immers is dat afhankelijk van aantal ‘spreads’. Van het opmaken van een album ontvangen jullie een pdf met het ontwerp en geselecteerde foto’s. Van alle geleverde foto’s maak ik in eerste instantie de selectie en opmaak. Jullie kunnen desgewenst een aanvulling en/of suggesties doen om zo tot een prachtig album te komen.

Ik ga op geheel eigen gelegenheid aan het werk

De dag van fotograferen begeef ik mij onder de gasten en laat mij niet direct leiden door de ceremoniemeester. Ik ga op geheel eigen gelegenheid aan het werk om die beelden te vangen waarvan ik denk dat die de moeite waard zijn. Zo min mogelijk geënsceneerde fotografie! Op een aantal verplichte groepsfoto’s en de foto’s van jullie zelf uiteraard. (Bokspringen en andere goed bedoelde capriolen ben ik niet zo van….) Geloof mij maar dat het zo min mogelijk sturen van elke scene je een prachtige trouwreportage krijgt.

Binnen drie dagen ontvangen jullie al een kleine preview van enkele foto’s in webformaat. Om deze eventueel meteen te kunnen delen met familie en vrienden. Binnen twee weken zijn alle foto’s verwerkt en geselecteerd. Vervolgens verstuur ik via Wetransfer alle originele bestanden. Als er gekozen wordt voor een album volgen daar nog wat nadere mails met voorbeelden van de opmaak etc. Wil je geen album of ben je van plan om dat in een later stadium vorm te geven, dan is dat ook prima.

“We hebben spijt!”

Als Ome Cor toch is komen opdraven met zijn camera of jullie hebben inmiddels al een andere fotograaf geregeld voor jullie dag dan is al het bovenstaande niet relevant. Hopende dat Ome Cor een goede dag heeft. Van de collega fotograaf verwacht ik prima werk! Toch nog misschien een tip! Naast het feit dat jullie gekozen hebben voor een andere fotograaf is het maken van een reportage qua film een aanvulling op jullie trouwdag. Nou hoor ik jullie denken dat een complete dag filmen een vermogen kost, bovenop de fotograaf, en voor velen misschien een brug te ver is. Maar laat je niet misleiden door deze gedachte. Ik heb uiteraard vaker gefilmd en doe dat net als mijn fotografie op eigen wijze.

Onderstaande trouwreportage heb ik gemaakt naast de twee fotografen die deze dag ingehuurd waren om er een reportage van te maken. Ik was puur en alleen om van deze prachtige dag een filmreportage te maken. En net als bij mijn fotografie was hier niets in scene gezet en kon op geheel eigen beweging mijn reportage maken. Je hoeft dus nog geen spijt te hebben van het missen van een fotoreportage van jullie dag, nu deze al klip en klaar is vastgelegd. Voor een filmreportage op maat zijn alle mogelijkheden nog open.


FotografieFilm
Pakket A – tot 4 uur fotografie –
€ 550,-
Pakket M – tot 4 uur filmen –
€ 750,- *
Pakket B – tot 8 uur fotografie –
€ 1080,-
Pakket L – tot 8 uur filmen –
€ 1280,- *
Pakket C – tot 12 uur fotografie –
€ 1620,
Pakket XL – tot 12 uur filmen –
€ 2025,- **
Optie Album 30×30 cm vanaf € 350,-
Extra uren € 95,- per uur
* Incl. clip van +- 7 min.
** Incl. clip van +- 7 min
plus de XL versie