Naast maken van eigen films en/of documentaires is het altijd zieken naar de juiste muziek. Nu kan je gratis de muziek van YouTube kiezen, maar daar wordt het vaak niet beter van. Uiteraard pop muziek gebruiken waarvan de rechten aan jou behoren is ook niet de bedoeling. Een laatste redmiddel is een abonnement nemen op een dienst waarbij je kan spitten in een catalogus en hopen op een geschikt stukje muziek voor je film.

Ik was daar op een gegeven moment klaar mee en ben zelf eens gaan kijken in hoe ver ik kan komen met de middelen die Apple te bieden heeft. Garageband en Mainstage zijn dan van die programma’s waarbij je al snel wat in elkaar kan zetten. Je zit dan wel vast aan de bibliotheek en instrumenten van wat reeds in het programma zit. De violen klinken allemaal net anders (Niet organisch.) dan je verwacht had en de piano is ook niet meer wat het moet zijn….

Er zijn betere alternatieven voorhanden, maar dat is een investering op zich. Althans, als je meteen voor de volle mep wilt gaan. Aangezien ik geen noot kan lezen, noch schrijven leek het mij beter om eerst eens op verkennend vlak te begeven. Wat is gratis en toch bruikbaar? En welke koopjes kom je zoals tegen. LABS van Spitfire Audio was een aangename verrassing die ik bij toeval eens tegen kwam. En via LABS kwam ik in de wereld van muziekmaken waarvan ik het bestaan niet wist. Ontelbare manieren om toch analoge instrumenten te bespelen met een paar toetsaanslagen op je keyboard. Spitfire Audio is daar wat mij betreft wel marktleider in. Ongelooflijk hoe zij diverse bibliotheken maken en het de gebruiker zo eenvoudig mogelijk wil maken. Naast Spitfire heb ik nog een aantal andere aanbieders geprobeerd, maar deze spant de kroon en blijft mijn favoriet.

Nu ik een aantal bibliotheken verder ben en wat geld minder kan ik de komende jaren vooruit om geheel naar eigen smaak en inzicht muziek te maken dat past binnen mijn gemaakte projecten.

Zie hier enkele voorbeelden van mijn werk tot nu toe.