Je hebt een digitale camera – spiegel reflex of systeemcamera- maar krijgt het niet voor elkaar om maar van die A (Automaat) af te komen? Je worstelt uren door het menu, opzoek naar de juiste instelling? Geen idee wat ISODiafragma en Sluitertijden tot elkaar verhouden.

Je wilt dus uiteindelijk van die Automaat af en je camera geheel handmatig (M) bedienen. Dan is de Basiscursus Fotografie – Van A naar M een uitkomst.

In een dagdeel van 4 uur wordt er in een kleine groep van 4 personen de instellingen van een digitale camera doorlopen. Je leert de verhoudingen tussen ISO-Diafragma en Sluitertijden en kan deze na de cursus toepassen op je eigen foto’s. Voor wie het twee stappen te snel gaat kan je ook je camera in voorkeuze standen laten werken, zodat je eerst begrijpt welke gevolgen aanpassing op sluitertijd heeft op je diafragma, of wanneer je je diafragma alleen aanpast welke sluitertijden dan aangenomen gaan worden.

Na welkom, koffie/thee en wat lekkers starten we het eerste gedeelte met een theorie in Jip en Janneke taal. Het tweede gedeelte gaan de in en rond DE DOAS in Leeuwarden (Cornelis Trooststraat 48 Leeuwarden) met de camera aan de slag. Er zijn hier voldoende plekken die het uiterste van je camera vragen om toch met een geslaagde foto thuis te komen.

Na de basis cursus kunnen we nog wat resultaten bekijken en sluiten we af met een ontvangst van nog wat naslagwerk.

Wat neem je mee?

  • Camera met voldoende batterijen
  • Geheugenkaart
  • Indien in bezit een flitser
  • Statief (Als men die heeft.)
Basis Cursus Fotografie - Vincnet Schiphorst